Wie zijn wij?

TYPISCH!, FEMKE WOLTHUIS EN ERIC BERGSMA

Eric-F

Eric Bergsma

Dagvoorzitter | musicus

Eric's vader was hoofd personeelzaken, zijn moeder stewardess. Beiden brachten hem integriteit, discretie en diplomatie bij.
Maar Eric had een creatieve geest en besloot zijn studie Natuurkunde te vervolgen met Muziekregistratie en jazz-improvisatie/piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tot 2010 was hij hoofd geluidstechniek bij RTL-Nederland, waar hij leerde te manoeuvreren door het krachtenveld van een jonge, maar sterk groeiende commerciële organisatie. Sindsdien is hij actief als communicatietrainer, theatermaker, cabaretier en musicus.

item2

Typisch!

creatieve partner in communicatie

Typisch werd in 1995 opgericht door Femke Wolthuis met als doel muzikaal cabaret buiten de theaters te brengen. Sinds 1997 werkt ze samen met Eric Bergsma.
Typisch! was aanvankelijk vooral een komische act op maat maar werd gaandeweg steeds vaker gevraagd als ludieke dagvoorzitter of presentator. Omdat humor en muziek onmiskenbaar een extra dimensie geven aan de beleving van zakelijke bijeenkomsten, werd de combinatie van dagvoorzitter, interactieve teambuilding en muzikaal cabaret op maat al snel een succes.

Femke-F

Femke Wolthuis

Presentatrice | cabaretière

Femke werd de liefde voor schilderkunst, theater en muziek met de paplepel ingegoten; haar moeder runde een evenementenbureau en haar vader is violist en kunstschilder.
Na de toneelacademie in Maastricht vervolgde Femke haar studie met film-, tv- en theaterwetenschappen in Utrecht en Dublin. Sinds 1989 werkt ze als cabaretière/zangeres, verslaggever, journaliste en presentatrice. Ze presenteerde ondermeer RTLZ, verschillende radioprogramma's van het NOS-journaal en afgewisseld met Jan de Hoop, bijna tien jaar het RTL Ontbijtnieuws.